Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ !!!


Πολλοί άνθρωποι μεγάλοι και μικροί έχουν κάποια σχέση με το Διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο είναι σαν εγκυκλοπαίδεια για εμάς και όχι μόνο. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι αν γράψεις κάτι στο Διαδίκτυο δεν θα σβηστεί ποτέ. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα δεν είναι αν  σβήνεται η όχι   αλλά και ότι μπορεί να σου δημιουργήσει κάποια προβλήματα στο μέλλον ...Για αυτό ...«πριν δημοσιεύσεις, σκέψου»!

Κάποιες φορές μπορεί να αναρτάς πληροφορίες για άλλα άτομα στο διαδίκτυο (π.χ. σε κάποια ιστοσελίδα, ιστολόγιο - blog, υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης), όπως φωτογραφίες των φίλων σου από εκδρομές και πάρτυ ή βίντεο που τράβηξες με το κινητό σου.
Θυμήσου ότι για να το κάνεις αυτό πρέπει οπωσδήποτε να έχεις πάρει προηγουμένως την έγκριση (ή αλλιώς τη συγκατάθεση) των ατόμων αυτών!

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΟΥΝ
Στην  Ευρώπη το 9% των παιδιών ηλικίας  11 – 16  ετών έπεσαν θύματα παράνομης χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων στο διαδίκτυο.,
   
Συμβουλές

  • Όταν δημοσιεύεις πληροφορίες που σε αφορούν στο διαδίκτυο προσπάθησε να προστατεύεις τα προσωπικά σου δεδομένα και να μην ανακοινώνεις σε όλο τον κόσμο αυτά που δεν θα έλεγες σε κάποιον αν τον είχες πρόσωπο με πρόσωπο! Να θέτεις στον εαυτό σου τις ίδιες ερωτήσεις όπως αυτές που θέτεις στον «πραγματικό κόσμο»: θα ήθελες αυτές τις πληροφορίες να τις μάθουν όλοι οι φίλοι σου, οι καθηγητές σου, οι γονείς σου;
  • Να διαβάζεις προσεκτικά τους «όρους χρήσης» πριν εγγραφείς ή πριν «ανεβάσεις» πληροφορίες σε ιστοσελίδες, ηλεκτρονικά φόρα, ιστολόγια, ή υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να σου φαίνεται «βαρετό», αλλά είναι πολύ σημαντικό!
  • Να αποφεύγεις να δημοσιεύεις φωτογραφίες σου ή βίντεο που θα μπορούσαν να γίνουν «ενοχλητικά».
  • Να χρησιμοποιείς εάν είναι δυνατόν ένα ψευδώνυμο κατά την εγγραφή σου σε ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά φόρα που θα το επικοινωνείς μόνο σε κοντινούς σου ανθρώπους.
     
          Κλαίρη Βουργουτσή


   ΠΗΓΗ  :  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου